17.08.2018

Určeno pro 24-hodinovou produkci: Automatizované nakládání strojů HURCO

Na AMB 2018 bude HURCO demonstrovat, jak spolupráce mezi obráběcím strojem a nakládacím robotem zajišťuje větší efektivitu výroby. Společně se soustruhy a obráběcími centry HURCO bude na veletržním stánku předváděn i speciální software Import Solid Modelu.

Pliening, Mnichov, Německo, srpen 2018: HURCO a EROWA, specialista na automatizaci procesů, odhalují společné řešení pro automatizované nakládání obráběcích strojů. To integruje CNC obráběcí centra HURCO do výrobního systému EROWA prostřednictvím DNC rozhraní. Software tudíž přebírá organizační úkoly a zpracovává výrobní příkazy přes připojená obráběcí centra v souladu s programem. EROWA Robot Compact 80 provádí automatizovanou výměnu obrobků. Nakládací systém je vhodný pro provoz jednoho nebo dvou strojů, a ladí perfektně s víceosými obráběcími centry HURCO.

Produktivita se zvyšuje díky nakládacím systémům

 

“Spolupracujeme s různými poskytovateli automatických nakládacích systémů”, objasňuje Michael Auer, Generální ředitel HURCO Německo. “Z tohoto důvodu můžeme uspokojit různé požadavky zákazníků a zahájit pro naše zákazníky udržitelný způsob zvyšování produktivity.” Automatizované nakládání umožňuje, například, zvýšení kapacity v kusové a malosériové výrobě bez dalších personálních nákladů na obsluhu strojů. HURCO jde o krok dále ve spolupráci s EROWA, protože Flexibilní Výrobní Koncepce (Flexible Manufacturing Concept) spolupracujícího partnera představuje vhodný rámec pro integraci strojů HURCO do kompletně digitálního systému.

Osvědčený digitální výrobní systém zahrnující stroje EROWA a HURCO bude představen na AMB 2018. Jedno CNC obráběcí centrum může být přistaveno na každé straně EROWA Robot Compact 80. Kusy určené k obrábění jsou vkládány do uložiště robota ve speciálních bedýn-kách. Robotické rameno, integrované do tohoto uložiště, umísťuje jeden díl po druhém do obrá-běcího centra HURCO a po jejich dokončení je opět vyjímá, aby je uložil zpět do bedýnek v ulo-žišti. Uložiště je řízeno systémem řízení procesu EROWA JMS 4.0 ® pro. “Vše, co zbývá pro ob-sluhu, je programování obráběcího stroje a vkládání bedýnek do uložiště,“ vysvětluje Michael Auer.

 

Méně výdajů za programování díky speciální funkci Solid Model Import

 

 

HURCO bude demonstrovat na AMB 2018, jak jednoduché je programování se speciálním softwarem Solid Model Import hned na několika typech strojů: 3D modely, které jsou k dispozici jako soubory STEP, je možno s touto funkcí importovat přímo do stroje. Funkce importu interpretuje data dílu a umožňuje programování výroby přímo na stroji. To uspoří čas na programování a mnohokrát snižuje potenciál pro chyby během programování.

 

Spolehlivá soustružnická centra s rozšířenou životností

 

 

 

 

 

Demonstrací robustního soustruhu TMM8i, bude HURCO prezentovat na AMB 2018 svou řadu víceosých obráběcích center pro soustružení a kompletní obrobení středně velkých obrobků. S těmito stroji je programování pro obsluhu také rychlé a spolehlivé. DXF výkresy lze snadno importovat, a dialogové a NC programování lze individuálně propojovat. Poháněné nástroje lze vložit do každé nástrojové stanice revolverové hlavy, což zjednodušuje proces seřízení stroje.

Perfektní povrchy s obráběcími centry Takumi

Na veletržním stánku bude HURCO rovněž poskytovat informace o řadě H od Takumi. Tyto sloupové stroje jsou rychlé, pracují s výjimečnou přesností, a jsou tudíž obzvláště vhodné pro výrobu nástrojů a výrobu forem. Absolutní přímé odměřovací systémy, přímé pohony na všech osách a elektronická teplotní kompenzace jsou standardem. Stroje jsou vybaveny řídícím systémem Heidenhain, který umožňuje dialogové, paralelní a volné konturové programování, jakož i ISO-NC programování.

HURCO na AMB (18.09.2018 – 22.09.2018): Hala 10, stánek D53

Alexandra Banek
Kontakt

HURCO Werkzeugmaschinen GmbH
Alexandra Banek
Gewerbestraße 5 a
85652 Pliening

Telefon+49 (89) 905094 - 29
E-mail abanek@hurco.de